Spring naar content

Winterwinkelen in Merwede zeer geslaagd!

Leestijd: 1 minuut

Winterwinkelen in Merwede zeer geslaagd!

Leestijd: 1 minuut

Er heerste een gezellige drukte afgelopen zaterdag in Merwede. Vanuit heel Utrecht en daarbuiten bezochten honderden mensen het gebied om, verspreid over vier locaties aan de Kanaalweg en de Europalaan, rechtstreeks bij de makers van Merwede te kopen tijdens Winterwinkelen 2018.

“Dit jaar geen geschuifel in volle winkelketens met opdringerige verkopers, parkeerstress en plastic prullen? Je kunt komen Winterwinkelen in Merwede op 17 november voor vakmanschap, kwaliteit en tijdloze producten en zo investeren in lokale makers.” Zo werd Winterwinkelen 2018 de afgelopen periode via heel wat kanalen aangeprezen als hét event om je Sinterklaas- en Kerstinkopen te doen. Of daarbij door de Makers van Merwede was gerekend op zoveel publiek als afgelopen zaterdag is de vraag, gehoopt vast en zeker! Op alle vier de locaties in Merwede – je kon terecht bij zowel Kanaal30, De Stadstuin, De Createur én natuurlijk ook Vechtclub XL – was het, na een ietwat voorzichtige aanloop, vanaf een uur of twee in de middag gezellig druk. En dat alles weliswaar ietwat fris, maar onder een zeer aangenaam zonnetje…

“Op alle vier de locaties in Merwede: Kanaal30, De Stadstuin, De Createur én natuurlijk ook Vechtclub XL kon je binnen kijken!”

Lokaal en eerlijk
Tijdens Winterwinkelen kon je Utrechtse makers ontmoeten, hun producten zien, voelen, ruiken, proeven en kopen, luisteren naar lekkere muziekjes en genieten van een hapje en drankje. Ook aan kinderen was gedacht, her en der waren leuke speelplekken of kinderactiviteiten. In de aanloop naar Sinterklaas en Kerst is Winterwinkelen voor velen een mooie gelegenheid om rechtstreeks van makers het eerlijke verhaal achter hun product te horen. In Merwede zijn ruim 400 creatieve ondernemers gevestigd. Van edelsmeden, bierbrouwers, cartoonisten, fotografen, muzikanten tot aan studio’s vol met ontwerpers in keramiek, hout en textiel. Van hen was een flink aantal aanwezig afgelopen zaterdag bij de creatieve broedplaatsen in het gebied. Ook het lokale makers platform Utrechtmade.com was aanwezig!

Duurzaam winkelen onder het mom van support your locals. Voor menig bezoeker een eerste kennismaking met het gebied, de locaties en/of de creatieve makers. Van de prachtige sieraden van Wouter de Heus en het kekke keramiek van BAM, tot de aansprekende Utrechtse zeefdrukken van Lucas van Hapert en de verrassende uitgaves van Snor. Dat leidde tot gezellige ontmoetingen en geanimeerde gesprekken. Cadeaus werden volop verkocht en vervolgens uiteraard mooi ingepakt. Zoals in de aankondigingen verzocht hadden veel bezoekers de auto laten staan om met de fiets of wandelend het gebied te verkennen. Tussen de creatieve broedplaatsen was een route vol theatraal en kunstzinnig vermaak en wie zijn routekaart overal liet afstempelen kreeg een leuk aandenken mee.

Merwede
Vanzelfsprekend dwaalden ook wij van merwede.nl afgelopen zaterdag rond in Merwede en kwamen we thuis met leuke cadeau’s. Wat ons betreft toont het herhaalde succes van Winterwinkelen aan dat veel mensen toe zijn aan een andere invulling van de feestdagen. Complimenten dan ook aan de organisatoren voor een wederom gezellige editie van Winterwinkelen en een shoutout voor het enorme enthousiasme van alle deelnemende makers. Het was wederom zéér geslaagd en draagt bij aan de naamsbekendheid van Merwede als toekomstige stadswijk. En over naamsbekendheid gesproken… wie bij Kanaal30 langskwam kan het niet zijn ontgaan dat daar inmiddels het logo van Merwede als kunstwerk in de voortuin is geplaatst. Daarvoor ook even een shoutout naar Peter Gosens van Wunderhund Creative Studio, verantwoordelijk voor het ontwerp. Met al dat moois is de vraag: kan er nog iemand om Merwede heen eigenlijk?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief dan houden we je graag op de hoogte van alle ontwikkelingen in deze nieuwe stadswijk!