Spring naar content

Winterwinkelen 2019 drukker dan ooit!

Leestijd: 1 minuut

Winterwinkelen 2019 drukker dan ooit!

Leestijd: 1 minuut

Op zondag 24 november, een friszonnige herfstdag, zochten veel Utrechters de warmte en gezelligheid op in Merwede, waar ze een kijkje konden nemen achter de deuren van Utrechts leukste creatieve broedplaatsen. Achter die deuren wordt namelijk veel moois gemaakt! De Makers van Merwede en 30 andere Utregse talenten verkochten zelf zondag hun werk tijdens Winterwinkelen bij Kanaal30, De Createur, Vechtclub XL en De Alchemist.

Een kleurige route, die zowel lopend als met de muzikale taxi van Radio Beachbum kon worden afgelegd, leidde jong en oud langs deze gezellige broedplaatsen. De bewoners van Rivierenwijk werden door Sinterklaas al zingend naar Merwede gevaren. Daar was bij iedere broedplaats, naast veel mooie producten, nog veel meer te zien/beleven! Bij Kanaal30 kon je bijvoorbeeld het hele pand door op de rolschaatsen. Een potje Knapsack werd gespeeld bij de Vechtclub XL en bij De Createur kon je heerlijke (vegetarische!) erwtensoep en glühwein halen. Ook was er voor het eerst een duurzame markt tijdens Winterwinkelen. Tot slot werden bezoekers in het zonnetje gezet door de dames van het KadoBuro met een recept voor geluk, een schouderklopje of een peptalk.

Nog nooit hebben we zo veel mensen tegelijk mogen ontvangen tijdens Winterwinkelen. Een geslaagde editie!

Hieronder een impressie van de dag in beeld. Bekijk alle foto’s op de Facebook pagina van de Makers van Merwede en bekijk het filmpje dat Uindewijk maakte van Winterwinkelen 2019 in Merwede.

Fotos door: Tessa de Geus