Spring naar content

Wederkerigheid voorop bij Life Impact Company

Leestijd: 1 minuut

Wederkerigheid voorop bij Life Impact Company

Leestijd: 1 minuut

Iedereen de kans geven om te participeren, bij te dragen en een volwaardig lid te zijn van onze samenleving. Vanuit bedrijfsverzamelgebouw De Alchemist in Merwede is het Life Impact Company dat ondernemers en bedrijven helpt om vanuit het principe van wederkerigheid impact te maken. In gesprek met oprichter Gloria van Ewijk: “Stap als ondernemer vaker uit je comfortzone, luister naar je intuïtie en vertrouw daarop!”

Gebruik je intuïtie
Intuïtie is het luisteren naar je gevoel in plaats van alles te beredeneren. “Men zou meer moeten luisteren naar die innerlijke stem bij belangrijke keuzes”, licht Gloria van Ewijk toe. “Het is een zwaar onderschatte tool die we allemaal bij ons dragen. Daarom geef ik mensen de tip om hun intuïtie te gebruiken als betrouwbare adviseur. Je eigen gevoel geeft vaak weer waar je echt naar verlangt of de doelen die je wilt verwezenlijken!” Als sociale onderneming wil Life Impact Company ondernemers, professionals en bedrijven coachen, trainen en adviseren zodat ze het maximale uit zichzelf halen. Life focust zich op waarden gedreven leiderschap, ondernemerschap en personal branding. Van Ewijk gelooft dat iedereen kan bijdragen aan een wederkerige samenleving waaraan iedereen kan meedoen en meetelt. Iedereen heeft een belangrijke rol te vervullen in de maatschappij.

“Je eigen gevoel geeft vaak weer waar je echt naar verlangt of de doelen die je wilt verwezenlijken!”

Sociaal ondernemer
Daarmee is direct duidelijk waar Van Ewijk zich met haar Life Impact Company voornamelijk op richt. En ze mag inmiddels al flink wat bedrijven en organisaties tot haar klantenkring rekenen, zoals onder andere Rabobank, Rijkswaterstaat, School voor Coaching, diverse gemeenten én provincie Utrecht. Life Impact Company helpt ondernemers, professionals en bedrijven om hun kracht, purpose en potentieel te ontdekken via coaching, training en advies. Via deze weg kijken mensen naar de wijze waarop zij waarde creëren en de betekenis van hun werk. Van Ewijk won in 2011 de prestigieuze FD Career Challenge- een uitdagende wedstrijd van Linkedin, FD en Nyenrode tussen 800 Nederlandse professionals. Zij won hiermee een executive MBA aan de Nyenrode Business University, waardoor ze studeerde in Zuid-Afrika en de VS. Eenmaal terug in Nederland heeft ze haar internationale perspectief geïntegreerd in haar bedrijf, Life Impact Company, dat ze in 2009 heeft opgericht en dat gebaseerd is op de principes van sociaal ondernemerschap en wederkerigheid.

Actief op veel gebieden
Van Ewijk: “Onze expertise is drieledig: Eerst helpen wij professionals en ondernemers om hun waarden, persoonlijk doel en betekenis te ontdekken. Vervolgens adviseren wij ze om een Impact Business Model te implementeren. Tot slot helpen wij hen bij het creëren van hun persoonlijke merk om impact te maken in de wereld.” Van Ewijk werkt daarnaast als ‘professionele spreker’ en Life Impact Company is een erkend leerwerkbedrijf door het Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). “Life biedt afstudeerstages voor MBO, HBO en WO studenten in onze backoffice en meewerkstages voor professionals die re-integreren. Wij helpen hen om succesvol de arbeidsmarkt te betreden.” Daarnaast richtte Van Ewijk de Stichting Shosholoza op, die programma’s biedt aan MBO, HBO en WO studenten en presenteert Van Ewijk informatieve filmpjes over haar directe woon-/werkomgeving voor U in de Wijk Kanaleneiland. “Die maken wij ook over het Merwedegebied!”

Droom voor Merwede
Life Impact Company vestigde zich in 2015 op het Smart Business Park (SBP) in Merwede. Voor haar leerwerkbedrijf had ze bedrijfsruimte nodig. Van Ewijk woont in Rivierenwijk, maar kende het Merwede gebied niet goed. Van Ewijk: “Nadat wij De Alchemist als klant kregen – wij hebben hen geadviseerd in de pitch voor het bedrijfsconcept Alchemist2- zijn we daar later zelf naartoe verhuisd. Het sociale karakter van De Alchemist sluit beter aan bij ons eigen bedrijf. Wij zien onszelf in de toekomst graag verder doorgroeien. Mijn droom voor het gebied is dat er voldoende bedrijfsconcepten komen met een sociale en duurzame insteek. We zien de groei en de ontwikkelingen in dit gebied en hopen dat het echt een broedplaats wordt voor meer sociale en duurzame organisaties. De ontwikkelingen in Merwede blijven we volgen en we hopen op een mooi innovatief gebied in Utrecht.”

Life Impact Company | Europalaan 2 – 3526KS Utrecht | info@life.nu