Spring naar content

Van fietsendepot naar bruisende plek met markthal

Leestijd: 1 minuut

Van fietsendepot naar bruisende plek met markthal

Leestijd: 1 minuut

Op de plek van het fietsendepot zijn plannen voor een markthal met horeca, creatieve bedrijvigheid en stadslandbouw. Onder de naam ‘MENU’ gaat deze unieke plek zich openstellen voor haar omgeving en zorgen voor een bruisende plek in de nieuwe stadswijk Merwede. De gemeente Utrecht heeft hierover akkoord bereikt met 3T Vastgoed, Janssen de Jong Projectontwikkeling en Lingotto. Zo blijft het karakteristieke gebouw behouden en krijgt het een nieuwe functie passend bij de plannen voor Merwede.

De locatie van MENU is bewust gekozen vanwege de centrale ligging bij fietsverbindingen en het bredere deel van het Merwedepark waar ook één van de twee groene wijkpleinen komt. Mensen kunnen er terecht voor lokaal geproduceerd eten en een hapje en een drankje op een zonnig terras. Boven op het gebouw zijn houten loftwoningen gepland. Martijn Bakker (partner bij Lingotto): “MENU is ontstaan vanuit de wens om stadslandbouw meer te integreren in de stad. Door dit te combineren met andere functies ontstaat een inspirerende plek in een spannend gebouw.”

Smaakmaker voor nieuwe stadswijk Merwede
Het hergebruik van het voormalig fietsendepot is onderdeel van het plan voor de nieuwe stadswijk Merwede. Dat plan ligt op dit moment ter besluitvorming bij de gemeenteraad. Met een deel van de functies, die vergelijkbaar zijn met de nu al aanwezige creatieve bedrijvigheid en huidige activiteiten in het gebied, kan al (in tijdelijke vorm) gestart worden. De overige functies, zoals de markthal en de loftwoningen, zijn onderdeel van een nog te starten bestemmingsplanprocedure.

Het fietsendepot gaat maandag 21 juni verhuizen naar de nieuwe locatie aan de Labradordreef 13 in Utrecht.  “Met de verhuizing van het fietsendepot komt er, vooruitlopend op de verdere plannen van Merwede, een aantrekkelijke plek bij in onze stad. Met stadslandbouw voor het produceren en consumeren van lokaal geteeld voedsel. Dit past goed bij de groene stadswijk Merwede en het gezond stedelijk leven dat we als stad nastreven”, aldus wethouder Kees Diepeveen.

Bovendien krijgt het gebouw een tweede leven met MENU. Janssen de Jong Projectontwikkeling en Lingotto, die als ontwikkelaars van MENU aan de lat staan, gaan daarbij uit van drie kernwaarden: lokaal, samen en een betere wereld.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief dan houden we je graag op de hoogte van alle ontwikkelingen in deze nieuwe stadswijk!