Spring naar content

‘Pittig maar echt hartstikke vet!’ – Eerste editie Merwede Run groot succes

Leestijd: 1 minuut

‘Pittig maar echt hartstikke vet!’ – Eerste editie Merwede Run groot succes

Leestijd: 1 minuut

Vrijdag 14 september was het dan eindelijk zo ver. De eerste editie van de Merwede Run vond plaats, een hardloopwedstrijd met een bijzonder parcours van 6 kilometer dwars door Merwede. In totaal liepen 130 lopers het rondje, waarbij fun voorop stond en iedereen winner was. Conclusie: een groot succes!

Net een tikkeltje anders
Om op een ludieke manier alvast kennis te maken met het gebied waar de komende jaren de nieuwe stadswijk Merwede komt, vond gisteren de eerste editie van de Merwede Run plaats. Kees Diepeveen, wethouder wonen én Merwedekanaalzone, loste om 16:30 uur het startschot vanaf VechtclubXL. De omstandigheden waren goed: zonnig, een flink aantal deelnemers en een bijzonder parcours! Tijdens de 6 km lange hardlooptocht liepen de renners namelijk letterlijk dwars door de verschillende bedrijfsgebouwen in Merwede. Als een acrobaat door Circus DIEDOM, klimmend door Boulderhal Sterk en voorrang gevend in de Verkeerstuin. Een uniek en uitdagend parcours, met bij terugkomst een heerlijke BBQ bij restaurant De Klub.

Onderdeel én deelnemer
De bedrijven waar alle deelnemers doorheen renden, zijn gekozen om hun creativiteit en sportiviteit. Zo ging de route door VechtclubXL, De Alchemist, Boulderhal Sterk, Circus DIEDOM, Skatepark Utrecht, Kanaal30, Mud Masters, Park Transwijk, De Verkeerstuin en kinderboerderij Eilandsteede aldaar en De Stadstuin. Mud Masters had het parcours nóg leuker en spannender gemaakt door voor hun kantoor een Great Wall te plaatsen. Renners konden elkaar, hun vrienden/collega’s of andere deelnemers daarbij over deze klimmuur heen helpen! Niet alleen waren deze in het gebied gevestigde bedrijven onderdeel van het parcours, ze liepen in een aantal gevallen ook zelf mee. Er waren teams van de gemeente Utrecht, Valtech, Jonge Honden, Stad2, OKRA, BPD, Jansen de Jong, De Stadstuin, Kanaal30, Life Impact Company en De Jonge Krijger mee. Bij elkaar opgeteld ging het om 130 deelnemers.

Kennismaken
De Merwede Run werd gehouden in opdracht van de samenwerkende eigenaren in Merwede, als onderdeel van de gebiedsontwikkeling Merwedekanaalzone. Die samenwerkende eigenaren zijn: AM/Synchroon, Greystar, Jansen-De Jong, BPD, VVE-Merwede/Lingotto, G&S/Boelens de Gruyter/Round Hill Capital en de gemeente Utrecht (als zevende grondeigenaar). Unchain the Tigers en Central Events organiseren de Merwede Run. “Merwede wil als nieuwe stadswijk in wording gezondheid en geluk aanjagen, onder andere door mensen bij elkaar te brengen en samen deel te nemen aan de Merwede Run. Op een leuke manier willen wij Utrechters laten kennismaken met de huidige gebruikers en bewoners van Merwede. Het is nu al een gebied vol inspiratie en creativiteit”, vertelt Ingmar Creutzburg van Unchain the Tigers, verantwoordelijk voor de branding van het gebied. “Een vervolg op deze bijzonder succesvolle eerste editie kan natuurlijk niet uitblijven, dus tot volgend jaar. Maar hou vooral ook onze andere bijzondere activiteiten in de gaten!

“Op een leuke manier willen wij Utrechters laten kennismaken met de huidige gebruikers en bewoners van Merwede. Het is nu al een gebied vol inspiratie en creativiteit”

Nieuwe stadswijk
In de nieuwe stadswijk Merwede, gelegen tussen de Socratesbrug, Park Transwijk, de Balijebrug en het Merwedekanaal, worden naar verwachting vanaf 2021 circa 4.000 – 6.000 woningen gebouwd. Merwede wordt een aantrekkelijk, duurzaam en hoogstedelijk gebied voor wonen, werken, cultuur en recreëren. In het ontwerp is dan ook nadrukkelijk ruimte voor innovaties op het gebied van mobiliteit, energie, gezondheid, sociale duurzaamheid en milieu. Doel is het creëren van een gezonde, energie neutrale en klimaatbestendige stadswijk

Meld je aan voor onze nieuwsbrief dan houden we je graag op de hoogte van alle ontwikkelingen in deze nieuwe stadswijk!