Spring naar content

Mobiliteit in Utrecht

Leestijd: 1 minuut

Mobiliteit in Utrecht

Leestijd: 1 minuut

Merwede is mobiel! ‘Hoe houden groeiende steden hun binnenstad leefbaar?’ Trouw publiceerde een reeks artikelen die zich bezighoudt met antwoorden op deze vraag. Ook hebben ze een artikel gewijd aan Utrecht, de stad die voorop loopt met autodelen:

“Utrecht is kampioen autodelen. Het aantal deelauto’s per inwoner is al vijf jaar het hoogst van Nederland. Het aantal deelnemers nadert 10 procent van de 353.000 inwoners, het aanbod is rap gegroeid tot 4265 deelauto’s. Aanbieders zijn verder Greenwheels, SnappCar en We­drivesolar. De verklaring: Utrecht heeft veel jongeren die gewend zijn aan delen en kritisch zijn over autogebruik. Anderzijds is er het auto­luwe beleid. Zo kan iemand die ­autodelen probeert, zijn ingeleverde parkeervergunning terugkrijgen als het niet bevalt.

De Domstad won in 2018 de ­Autodeel Award vanwege de jarenlange aanpak. Nederlandse auto’s staan gemiddeld 23 uur per dag stil. ‘Zonde van de ruimte in een stad die steeds drukker wordt’, aldus verkeerswethouder Lot van Hooijdonk. ‘En zonde van je portemonnee.'”

Lees hier het hele artikel: https://www.trouw.nl/…/auto-s-zijn-zonde-van-de-ruimte-en-…/

Meld je aan voor onze nieuwsbrief dan houden we je graag op de hoogte van alle ontwikkelingen in deze nieuwe stadswijk!