Spring naar content

Merwede LAB | Innovatiekansen circulaire buitenruimte

Leestijd: 1 minuut

Mirjam Schmull, programmamanager Merwedelab: ‘Innoveren is laten zien dat het kan! Tijdens onze innovatieparade op 14 oktober 2022 toonden we concrete innovaties en verbonden we de projectteams aan innovators. Met als doel innovaties uiteindelijk terug te zien in buitenruimte van Merwede.’

De vele innovaties laten zien dat:  

  • Circulaire buitenruimte over meer gaat dan circulaire materialen en producten. Ook het hergebruik van bestaande planten, bomen en groen(afval) zijn hier onderdeel van.
  • De circulaire buitenruimte bovengrondse én ondergrondse inrichting betreft.
  • Circulair kansen biedt om verbinding te leggen met andere waarden. Zoals het hergebruik van stenen & ornamenten van de Utrechtse Domtoren met de cultuurhistorische waarde van een iconisch gebouw. 

 

Bedankt aan alle aanwezige innovators voor het tonen en toelichten van jullie innovaties. En dank voor de inspirerende verhalen van Tonny Wormer van Blademade die windmolenwieken een tweede leven geeft in de buitenruimte. En van Hylke Faber van Brokkenmakers die met www.vandomtotsteengoed.nl historisch bouwmateriaal van de Domtoren inzet in circulaire bakstenen, bankjes en producten en zo bedrijven en burgers op het circulaire pad brengt. De innovatieparade werd mede georganiseerd door Merel Stolker en Sabine Oude Avenhuis van C-creators.

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van het Merwede LAB? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.