Spring naar content

Merwede LAB | Straat van de toekomst in Merwede

Leestijd: 1 minuut

Als je alles mag bedenken, wensen en dromen? Hoe zou dan jouw straat van de toekomst eruit zien? Als de straat niet meer gedomineerd wordt door de auto, is ineens weer van alles mogelijk. De straat is immers van ons allemaal, De ‘Straat van de toekomst’ visualiseert de (wilde) dromen, wensen, behoeften van de bezoekers van het Merwede Nazomer Festival 2022. Merwedelab en De PlaatPraters spraken zaterdag 17 september met de bezoekers van het festival, en verzamelden alle input en verhalen voor een hele grote visualisatie van de ‘Straat van de toekomst’. Zowel kinderen als volwassenen dachten en tekenden mee.

Ideeën en wensen van de bezoekers
Een buurtpluktuin, veel groen en bomen, een buurtboomhut, vrijdagmiddagbankje, een buiten buurtkeuken, maar ook wens om te spelen zonder uitkijken en ruimte om sneeuwpoppen midden op straat te maken. Dit is slechts een kleine en willekeurige selectie uit de gigantische oogst aan ideeën en dromen die de mensen meebrachten voor de Straat van de toekomst.

Waarom de Straat van de toekomst?
Mirjam Schmull, programmamanager Merwedelab: “Met de Straat van de toekomst wil Merwedelab kinderen en volwassenen aan het denken zetten over hun wensen en behoeften voor een groene en gezonde woonomgeving. Dit is waar we met de gebiedsontwikkeling Merwede aan werken; gezond stedelijk leven voor iedereen. Zo biedt het lab een kans om mee te denken en mensen te betrekken bij de gebiedsontwikkeling van Merwede.”

Wat gebeurt er met deze tekening?
Alle ideeën die zijn verzameld worden meegenomen als inspiratie voor de gebiedsontwikkeling Merwede.

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van het Merwede LAB? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.