Spring naar content

Inhuuropdracht: Programmamanager Merwede LAB

Leestijd: 1 minuut

Inhuuropdracht: Programmamanager Merwede LAB

Leestijd: 1 minuut

Utrecht (tijdelijke opdracht, 16 uur/week)

Wat ga je doen
Het Eigenarencollectief Merwede zoekt voor realisatie van haar duurzaamheidsdoelstellingen op het vlak van circulair materiaalgebruik, duurzame energie, social design en gezond stedelijk leven een pragmatische programma manager in het domein stedelijke ontwikkelingen met een senior profiel, sterke duurzaamheidsdrive en ruime kennis, ervaring, contacten en skills op de onderwerpen circulair bouwen en duurzame energie.

Het Eigenarencollectief Merwede heeft de intrinsieke wens en ambitie om van Merwede een wijk te maken waar mensen echt van houden en die zo duurzaam is als maar mogelijk. Omdat ontwikkelingen snel gaan en kennis nog in ontwikkeling is willen de eigenaren van Merwede een Lab oprichten. Dit Merwede LAB is om kennis verder ontwikkelen, experimenten en innovaties op te zetten en toe te passen waar mogelijk, geldstromen te organiseren om toepassingen mogelijk te maken en vooral ook de lat jaarlijks waar mogelijk verhogen op de vlakken circulair materiaalgebruik en duurzame energie.

Jij hebt zodoende een goed netwerk in de circulaire- en energiewereld en ervaring met innovaties in de toepasbare fase. Je bent gemakkelijk in de omgang en hebt voldoende senioriteit en skills om een veelheid aan partijen te kunnen inspireren, sturen en overtuigen. Daarnaast heb je voldoende kennis van het ontwikkelproces van gebieden en gebouwen om relevante output te kunnen leveren en neem je deel aan het Q-team, waar je de plannen voor Merwede adviseert en beoordeelt op de duurzaamheidsdoelen van Merwede.

Je hebt beschikking over een budget welke in te zetten is voor ondersteuning, experts uit andere kennisvelden en organisatie. Daarnaast is er een budget beschikbaar gesteld voor kennisontwikkeling, experimenten & innovaties en PR/communicatie van ca. €150.000 per jaar.

Wie ben jij
Jij bent de kartrekker van het Merwede LAB! Duurzaamheid heeft van nature jouw interesse. Je krijgt energie van het aanjagen van de circulaire economie en hebt een sterke drive om de duurzaamheidslat zo hoog mogelijk te leggen. Je bent voldoende op de hoogte van de laatste inzichten, trends en ontwikkelingen op het gebied van circulair bouwen en duurzame energie.

Daarnaast ben je:

 • in staat de onderwerpen social design en gezond stedelijk leven je snel eigen te maken;
 • een echte teamplayer;
 • communicatief sterk;
 • een pragmatische type, gericht op concrete output van het Lab en toepassingen in Merwede;
 • analytisch sterk, goed in staat om veelheid aan informatie en ideeën snel te trechteren;
 • een kei in het organiseren van inspirerende sessies;
 • bekwaam in het opstellen van strak geschreven besluitvormingsstukken;
 • geïnteresseerd in social design en gezond stedelijk leven;
 • in staat onderzoeksvragen snel af te pellen en concreet te maken;
 • in staat experimenten snel op te zetten en te sturen op concrete output;
 • in het bezit van voldoende kennis en ervaring van/in stedelijke ontwikkelingen om relevante output te kunnen leveren.

De opdrachtgever(s)
Eigenarencollectief Merwede bestaande uit: Gemeente Utrecht (1/3) en marktpartijen (2/3):  Greystar, Roundhill/G+S/Boelens de Gruyter, AM/Synchroon, Lingotto/3T/Janssen de Jong en BPD.

Eerste aanspreekpunt voor het Merwede LAB is de accounthouder LAB uit het Eigenarencollectief in samenspraak met de stuurgroep LAB vanuit het Eigenarencollectief.

Extra info
Startdatum: Zo snel mogelijk
Contractduur: In eerste instantie een half jaar, met zicht op beschikbaarheid voor zeker 5 jaar
Contractvorm: inhuur/ZZP
Uurtarief: € 100 – € 125 incl. reiskosten, excl. BTW, afhankelijk van ervaring
Werklocatie: Vanuit eigen werkplek, meetings in Utrecht
Aantal fte: 0,4
Aantal uren per week: 16 uur per week
Optie tot verlenging: ja

Interesse?
Zie jij een succesvolle match? Log in of meld je aan bij www.werkenbijutrecht.nl/inhuur. En reageer via deze weg.

De functie is parttime voor 16 uur per week op basis van inhuur of op ZZP-basis. 

Contact
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Maaike Perenboom via m.perenboom@synchroon.nl. Wij hebben aanvullende informatie en/of staan je graag te woord. 

Wij werken niet met recruiters voor invulling van onze vacatures. Aan het zonder opdracht voorstellen van kandidaten kunnen geen rechten c.q. verplichtingen worden ontleend.

Via onze nieuwsbrief houden we je graag op de hoogte van alle ontwikkelingen in deze nieuwe stadswijk!