Spring naar content

Kom 16 mei ook Onderdompelen in Merwede

Leestijd: 1 minuut

Donderdagmiddag 16 mei organiseert Onderdompelen samen met Merwede LAB een evenement waar je meer te weten komt over de onderwaterwereld in Nederland, en specifiek in de nieuwe stadswijk Merwede. Met ecoloog en regisseur van de documentaire Nederland Onder Water Arthur de Bruin en ecoloog Mark van Heukelum (OAK).

Wanneer: 16 mei
Locatie: Gebouw M, Kanaalweg 50, Utrecht
Tijd: 15.00 uur
Aanmelden: Via deze link

Campagne Onderdompelen 
Onderdompelen zet de waterwereld van Utrecht op de kaart. Onderdompelen laat je zien wat er gebeurt in de grachten en singels, welk effect het water heeft op de stad en omgeving en hoe de waterkwaliteit wordt beschermd. Van natuurvriendelijke oevers tot aan de internationaal geroemde Visdeurbel. Als onderdeel van deze campagne organiseren wij op donderdagmiddag 16 mei ‘Onderdompelen in Merwede’.

Het programma

  • 15.00 uur – welkom
  • 15.10 uur – kijkje onder water met Arthur de Bruin: Arthur de Bruin is gespecialiseerd in illustratie van de wereld onder de waterspiegel. Hij heeft een achtergrond als ecoloog en visonderzoeker en diepgaande passie en kennis van de Europese zoetwaternatuur. Arthur vertelt meer over zijn documentaire Nederland Onder Water en het belang van (onder)waternatuur in de stad.
  • 15.35 uur – talk onderwaternatuur Merwede door Mark van Heukelum: Ecoloog en visexpert Mark van Heukelum (OAK en bekend van de Visdeurbel) heeft in opdracht van Merwede LAB twee onderzoeken gedaan naar de kansen voor het versterken van de onderwaternatuur in Merwede én het beleven hiervan. Hij deelt de de resultaten van dit onderzoek.
  • 16.00 uur – mini-expeditie Merwede: Onder begeleiding van Mark van Heukelum gaan we op expeditie in Merwede en zien we met eigen ogen waar de kansen liggen voor de onderwaternatuur.
  • 16.30 uur – borrel: En gelegenheid tot napraten.
  • 17.30 uur – einde

 

Trailer Nederland Onder Water van Arthur de Bruin

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van het Merwede LAB? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.