Spring naar content

Beton T: het experimentele stadsplein van Utrecht

Leestijd: 1 minuut

Beton T: het experimentele stadsplein van Utrecht

Leestijd: 1 minuut

Beton-T is het experimentele stadsplein van Utrecht. Een tijdelijk project dat ongebruikt gebied in Merwede omtovert tot een plek waar cultuur, beweging, educatie, groen, ontspanning en verwondering naast elkaar kunnen leven. Ontstaan uit een behoefte aan ruimte in een snel veranderende stad.

Concreet is Beton-T een betonnen plaat van 3.600 m2 pal naast Vechtclub XL, waar mensen en partijen uit de stad de vrijheid krijgen om een eigen, wild variërend programma te organiseren. Van boulderen tussen de bomen tot multi-disciplinaire optredens, exposities, filmvoorstellingen in de buitenlucht en concerten tot een biertje aan de bar.

Ruimte voor experiment en cultuur
Beton-T is het podium waar de ideeën van Utrecht samenkomen. In alle soorten en maten. Kriskras door elkaar. In een stad die al jaren snakt naar ruimte voor experiment en cultuur is er hier tot 2025 een carte blanche om  los te gaan. Daarom dagen Beton-T je uit om samen te ontdekken wat we kunnen worden.

Jij bepaalt de programmering
Eén van de pijlers onder Beton-T is dat de stad bepaalt wat er hier gebeurt. Of je nu een individu of organisatie bent en of je nu kunst, theater, film, muziek, sport of iets heel anders wilt met je mee naar Beton-T wilt nemen.

Stuur je idee in
Je kunt het terrein voor een eerlijke prijs, die wordt afgestemd op wat je mogelijkheden zijn, gebruiken en je initiatieven, ideeën en programmaplannen indienen via dit formulier. Daar kun je vertellen wat je van plan bent, hoeveel bezoekers je verwacht en vragen we nog wat additionele informatie op. Het Beton-T team komt daarna zo snel mogelijk bij je terug.

Lees meer op betont.nl

Meld je aan voor onze nieuwsbrief dan houden we je graag op de hoogte van alle ontwikkelingen in deze nieuwe stadswijk!