Dé proeftuin voor gezond stedelijk leven

Utrecht krijgt er een nieuwe stadswijk bij: Merwede, gelegen tussen Park Transwijk en het Merwedekanaal. De komende jaren worden hier duizenden woningen gebouwd. Het wordt een aantrekkelijk, duurzaam en groen gebied voor wonen, werken, cultuur en recreëren. Door de focus op nieuw stedelijk leven is er in het ontwerp nadrukkelijk ruimte voor innovaties op het gebied van mobiliteit, energie, gezondheid, sociale duurzaamheid en milieu. Het wordt een wijk van de toekomst.

Zes private grondeigenaren en de gemeente Utrecht (als zevende grondeigenaar) zijn eigenaar van het gebied en werken samen aan de realisatie. Je leest er hier meer over.

Waar komt de wijk Merwede?

Merwede is een 24 hectare groot gebied en onderdeel van de Merwedekanaalzone. Het gebied bevindt zich tussen de Europalaan, de Beneluxlaan, het Merwedekanaal en de Koningin Wilhelminalaan. In de gehele Merwedekanaalzone zullen de komende jaren tenminste 6.000 woningen verrijzen. Hiermee is het de voornaamste plek waar de groei van Utrecht wordt opgevangen. De stad groeit van 345.000 nu naar 410.000 inwoners in 2030.

Waar komt de wijk Merwede? 

Merwede is een 24 hectare groot gebied en onderdeel van de Merwedekanaalzone. Het gebied bevindt zich tussen de Europalaan, de Beneluxlaan, het Merwedekanaal en de Koningin Wilhelminalaan. In de gehele Merwedekanaalzone zullen de komende jaren tenminste 6.000 woningen verrijzen. Hiermee is het de voornaamste plek waar de groei van Utrecht wordt opgevangen. De stad groeit van 345.000 nu naar 410.000 inwoners in 2030.