Spring naar content

Nu al veel te doen voor jong en oud

 

Er is nu al veel te doen en te beleven in Merwede. Er wordt gewerkt door diverse (creatieve) ondernemers, er is ruimte voor evenementen, sport en recreatie en er zijn meerdere leuke restaurants en cafés te vinden. Onderaan deze pagina vind je verrassende maandevenementen in Merwede.

Creatieve broedplaatsen

Verspreid in Merwede vind je de creatieve broedplaatsen Vechtclub XL, Kanaal30, De Alchemist, De Stadstuin en De Createur. Hier is in inspirerende omgevingen volop ruimte voor creatieve ondernemers, kunstenaars, dienstverleners etc. Zij bieden werkplekken aan die je kunt huren als kantoorruimte of werkplaats. Een aantal broedplaatsen biedt ook mogelijkheden voor livestream-events aan. Ben je benieuwd naar de creatievelingen in de broedplaatsen van Merwede? Bekijk dan de site van Makers van Merwede.

Foto’s: Wunderlust (in header), Erik Carriere, Tom Janssen, Juri Hiensch, Mirel Masic, Laura Cnossen

Eten, drinken, genieten

Wist je ook dat je nu al heerlijk kunt eten, borrelen en feesten in Merwede? Café Keet heeft heerlijke koffie, broodjes en borrelhappen. Restaurant De Klub serveert lunch en diner met seizoensgebonden en duurzame producten. Bar Bolsjewiek is een ontmoetingsplek voor ontbijt, lunch en film- en muziekavonden. Proef bij brewpub De Kromme Haring hun verrassende zelf gebrouwen bieren. In het voormalige fietsendepot biedt Karma Kebab een echte festivalvibe in hun bar/restaurant en op het enorme dakterras. Al deze zaken organiseren ook regelmatig leuke events. Op zomerse dagen kun je bij hen heerlijk genieten op hun terras.

Klimmen, skaten en wandelen

Boulderhal Sterk heeft 600m2 boulderwand met 12 circuits, een prachtige ruimte om jezelf uit te dagen. Voor beginners die willen starten met boulderen tot gevorderden. Bij Skatepark Utrecht kun je terecht voor skatelessen, vrij skaten of een gezellig gesprek aan de bar. Er zijn regelmatig aanpassingen zodat het een verrassende skatebaan blijft voor iedereen.

Geen fanatieke sporter, maar houd je wel van een wandeling? Loop dan eens een rondje Merwede via de Kanaalweg, Kon. Wilhelminalaan, Europalaan en het Europaplein. Ervaar zelf hoe groot de nieuwe stadswijk wordt. Ontdek onderweg de stadse flora en fauna, de creatieve broedplaatsen en leuke terrassen en restaurants.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief dan houden we je graag op de hoogte van alle ontwikkelingen in deze nieuwe stadswijk!