Boeken, boeken, boeken, daar draait het allemaal om bij uitgeverij Snor. En om gezelligheid! Begin 2018 streken ze neer bij Vechtclub XL in Merwede en sindsdien is er al weer van alles gebeurt en in beweging gezet. De dames van uitgeverij Snor zitten niet bepaald stil en presenteren de ene na de andere aansprekende titel. Daarnaast doen ze ook andere verrassende dingen.

Wie is Snor?
Snor is een zelfstandige uitgeverij, gerund door Claudette Halkes en Annemarieke Piers. Al tien jaar lang maakt Snor vrolijke, kleurrijke boeken, die helpen het moderne leven leuker te maken. De dames wonnen daarmee diverse prijzen, zoals de Gourmand Cook Book Award voor het beste BBQ-boek ter wereld, beste cover voor de Soepkalender en Lintje van de Boekverkoper. De boeken worden over de hele wereld verkocht: in Duitsland, Frankrijk, Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Finland, Spanje, Japan, Italië, Vietnam, Rusland en China. Naast boeken maken Claudette en Annemarieke ook kwartetten, posters, agenda’s en apps en niet te vergeten chocolade voor o.a. Sissy-Boy, Bijenkorf en Linda Foundation. Tot slot organiseren ze 2 x per jaar het Snorfestival waar meer dan 3000 bezoekers komen.

Al tien jaar lang maakt Snor vrolijke, kleurrijke boeken, die helpen het moderne leven leuker te maken

Boeken, boeken, boeken
Snor is één van de weinige zelfstandige uitgeverijen in Nederland. De meeste boekconcepten verzinnen Claudette en Annemarieke zelf om er vervolgens auteurs en vormgevers bij te zoeken. En de verkoop verloopt niet alleen via de boekhandel, maar ook in lifestyle-, cadeau- en kookwinkels. Het aanbod is inmiddels enorm en de onderwerpen gevarieerd, zoals te zien valt in de webshop. Zelfs tijdens de verhuizing eind 2017/begin 2018 van de vestiging aan de 2de Daalsedijk naar de Europalaan in Merwede werkten de dames door aan onder andere de Huishoudkalender, het Limonadeboek, Outdoor, Relax Mama columnboek, een picknickboek en UKED over Ukelele spelen. Ze werken samen met zowel gerenommeerde ontwerpers en kunstenaars (Piet Paris, Hans Ubbink, Ingmar Heytze, Dirk Laucke –o.a. posters voor de Pastoe-tentoonstelling – en Studio Job, Joris en Marieke uit Utrecht, genomineerd voor een Oscar en bekend van de clip voor Gers Pardoel).

Snorfestival
Vanuit hun nieuwe hang out in Vechtclub XL organiseert de Snorfabriek als verlengstuk van de uitgeverij één van de leukste familiefestivals van Nederland: het Snorfestival! Zaterdag 26 mei van 12.00-18.00 uur wordt de nieuwe collectie boeken gelanceerd en valt er van alles te beleven, van bloemschikken, fotograferen, picknicken, muziek luisteren, jongleren, streetdancen, balanceren, zingen, knippen, plakken, filmen, ukelele spelen, illustreren, tafelvoetballen, goochelen, invlechten, handlezen, foto’s maken, schminken en nog veel meer. Eerder vond het festival plaats in de Snorfabriek, een voormalige bovenbouwwerkplaats van NS, die door Snor samen met bevriende koks, schrijvers, fotografen, illustratoren en kunstenaars werd omgetoverd tot een levende ontmoetingsplek, een speeltuin voor alle leeftijden, Vanaf 27 mei heeft de Mini Snorfabriek een plek bij Vechtclub XL. Vier weekenden lang zijn er workshops te volgen en is er eten drinken en muziek. De entree is gratis dus alleen al daarom is het festival een must! Check hier voor meer informatie.

Uitgeverij Snor | Europalaan 2B – 3526KS Utrecht | www.dewereldvansnor.nl