In de wijk

Er is genoeg te doen en beleven in Merwede. Er wordt gewerkt door (creatieve) ondernemers, er is ruimte voor sport en recreatie en er zijn al een aantal leuke restaurants en cafés te vinden.

Horeca

In Merwede vind je verschillende horecagelegenheden. Loop bijvoorbeeld eens langs bij Cafe Keet, onderdeel van Kanaal30, voor een kopje koffie of iets lekkers. Bij Vechtclub XL kun je voor koffie terecht bij Nordkapp Coffee. Of je haalt een biertje bij bierbrouwerij De Kromme Haring. Zin in een goed ontbijt of lekkere lunch? Loop dan langs bij Froh of Bar Bolsjewiek en voor diner moet je bij restaurant De Klub zijn.

Werk je in de horeca of wil je meer leren over koffie? Bij De Koffieschool kan je allerlei cursussen en trainingen volgen. Binnen no time zet je zelf de beste koffie!

lCreatieve broedplaatsen

Merwede heeft vijf creatieve broedplaatsen voor (creatieve) ondernemers: Vechtclub XL, Kanaal30, De Createur, De Stadstuin en De Alchemist. Zij bieden werkplekken aan die je kunt huren als kantoorruimte of werkplaats voor jouw onderneming. Een aantal broedplaatsen bieden in tijden van corona ook livestream mogelijkheden aan of vergaderruimtes op gepaste afstand. Ben je benieuwd welke creatievelingen je in de broedplaatsen van Merwede kan vinden? Bekijk dan de website van Makers van Merwede.

Foto: Tom Janssen

Sport en recreatie

Boulderhal Sterk heeft 600m2 boulderwand met 12 circuits, een prachtige ruimte om jezelf uit te dagen. Voor beginners die willen starten met boulderen tot gevorderden. Bij Skatepark Utrecht kan je terecht voor skatelessen, vrij skaten of een gezellig gesprek aan de bar. Er zijn regelmatig aanpassingen zodat het een verrassende skatebaan blijft voor iedereen.

Geen fanatieke sporter, maar houd je wel van een wandeling? Loop dan het Rondje Merwede. Op 11 punten in de wijk vind je een bordje met een QR-code erop. Als je deze code scant met de camera op je telefoon, krijg je meer informatie over de plannen voor de wijk Merwede. De wandelroute begint bij De Stadstuin.