Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Een nieuw festival in Utrecht dient zich aan! Het Midzomer Festival is niet alleen een must go voor iedereen die blij wordt van een festival, het vindt ook nog eens plaats in een bijzonder creatief stuk Utrecht: Merwede. In deze nieuw te ontwikkelen stadswijk is nog volop experiment mogelijk en daar kunnen bezoekers van het Midzomer Festival ook zelf aan bijdragen.

Een dag lang zelf maken en creëren onder het genot van live muziek, lekker lokaal eten en een vers gebrouwen biertje. Kleurige street art en guerrilla gardening ontdekken, workshops stadslandbouw en graffiti volgen of zaadbommen maken waarmee eenieder ook zijn/haar eigen buurt kleur kan geven. Op zaterdag 22 juni 2019 vind het Midzomer Festival plaats en is het feest in Merwede. Bij de 4 creatieve broedplaatsen – Vechtclub XL, Kanaal 30, De Createur en de Stadstuin – is men de afgelopen maanden druk bezig geweest om de buitenterreinen mooier, groener en duurzamer te maken en hebben huurders ideeën uitgebroed over hun ideale stad. Tijdens het Midzomer Festival kunnen bezoekers meedenken over hoe deze stadswijk van de toekomst eruit kan zien en daar zelf kleur aan geven.

Merwede is volop in ontwikkeling. Een nieuw te realiseren stadswijk waar nog van alles mogelijk is. Op het Midzomer Festival is iedereen welkom om de wijk mee te maken en te beleven. Voor zowel omwonenden als mensen elders uit de stad is er volop kans om samen met de Makers van Merwede te experimenteren. Bezoekers kunnen kennismaken met hun vakmanschap en met hen planten, verven en bouwen. In Merwede zijn ruim 400 creatieve ondernemers gevestigd, van edelsmeden, bierbrouwers, cartoonisten, fotografen, muzikanten tot aan ontwerpers in keramiek, hout en textiel. Tijdens het Midzomer Festival krijgen bezoekers de kans om een kijkje te nemen bij en kennis te maken met deze creatieve ondernemers en hun ideeën. Merwede is tenslotte een bijzonder creatief stukje Utrecht.

Kom ook en geef Merwede samen kleur!

Locatie: Europalaan en kanaalweg – Merwede | Tijd: van 13.00 tot 01.00 uur | Entree: Gratis

Ga naar de bovenkant