Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Weg met voedselverspilling
Disco Soup Festival geeft geredde groenten een nieuwe kans!

Een festival waar voedselverspilling centraal staat en waar je leert hoe je van geredde groenten de lekkerste gerechten kan maken. Dat is de essentie van het Disco Soup Festival op zondag 19 mei bij Vechtclub XL in Merwede. Een inspirerende middag vol muziek, leuke activiteiten én super lekkere soep. Niet alleen leuk, maar ook belangrijk!

Jaarlijks gooien we in Nederland zo’n 42 kilo goed voedsel per persoon in de vuilnisbak. Dat moet anders, vindt het wereldwijde Slow Food Youth Network (SFYN). In diverse landen worden daarom ruim 100 World Disco soup-events georganiseerd. Zo is er afgelopen jaar in meer dan 40 landen zo’n 5000 kg voedsel gered van de verspilling en omgetoverd tot 25.000 porties heerlijke soep, chutneys of ander lekkers. Klinkt dat je als muziek in de oren? Samen met SFYN Utrecht organiseert VechtclubXL in Merwede op zondag 19 mei een Disco Soup Festival, met workshops, talks, DJs, een food markt en natuurlijk heerlijke soep van geredde groenten om zo ook in Utrecht voedselverspilling in de pan te hakken.

Tijdens het Disco Soup Festival kun je je laten informeren en vooral ook laten inspireren. Het wordt een middag vol muziek en leuke activiteiten. In de Zaal van Vechtclub XL kun je workshops volgen over fermenteren, groenten wecken of jams maken van ‘oude’ groenten en fruit. En natuurlijk kun je er ook soep maken van restgroenten op de sound van goede discomuziek. Met in de line up Local2Local, Too Good To Go, Mesjokke, Kontjes&Sneetjes, Pluc Plaatsman, HUSK Ceramics, tech start-up Zero Foodwaste, DJ Baard en kale (en more to come!!!) bouwen SFYN en Vechtclub XL er gegarandeerd een mooi feestje van! Wil je daarbij helpen, heb je tips en ideeën of maak je zelf heerlijke dingen van geredde producten en wil je aansluiten op de food markt? Mail dan naar utrecht@sfyn.nl

Het Disco Soup Festival in Merwede wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van het Initiatievenfonds Utrecht en Utrecht4GlobalGoals en het draagt bij aan duurzame voedselproductie en -consumptie, één van de doelen binnen de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Nieuws over het event kun je onder andere volgen via Facebook en informatie over tickets vind je hier. Zien we je in Merwede op 19 mei?

Ga naar de bovenkant