Veelgestelde vragen 2019-05-13T09:14:40+00:00
Veelgestelde vragen

Merwede, wat is dat precies?
Merwede wordt een nieuwe stadswijk in het zuidwesten van Utrecht, gelegen aan het Merwedekanaal. Het wordt een aantrekkelijk, duurzaam en hoogstedelijk gebied voor wonen, werken, cultuur en recreëren. Zowel in de koop- als huursector (sociale huur en vrije huur) is het woningaanbod divers. Eén van de keuzes is om Merwede te laten functioneren als proeftuin voor gezond stedelijk leven. Daarom is in het ontwerp voor Merwede nadrukkelijk ruimte voor innovaties op het gebied van mobiliteit, energie, gezondheid, sociale duurzaamheid en milieu. Doel is het creëren van een gezonde, energieneutrale en klimaatbestendige stadswijk.

Waarom is deze verbinding zo belangrijk?
In het kader van placemaking Merwede willen we plekken in (de openbare ruimte) het ontwikkelgebied meer gebruikswaarde geven door middel van verbinding. Op dit moment is het gebied alleen bereikbaar via de Europalaan of Kanaalweg. In dat kader willen we graag op korte termijn een oost-west route in het gebied introduceren. Hiermee wordt het ontwikkelgebied beter toegankelijk en daarmee aantrekkelijker voor (huidige) bezoekers.

Wie kunnen meedoen aan de challenge?
Iedereen kan meedoen aan de challenge! Je hoeft geen architect of ingenieur te zijn om een tof idee in te sturen. Van jong tot oud, iedereen mag maximaal 3 inzendingen doen. Alleen of als team.

Hoe tijdelijk is de verbinding?
De verbinding zal in eerste instantie tijdelijk zijn. Ga uit van 3 jaar. Je hoeft geen rekening te houden met bouwlogistiek en andere werkzaamheden in het gebied.

Wat zijn de financiële kaders van het idee?
Wees vrij! We vragen om ideeën, niet om ondernemersplannen. Laat je dus niet remmen door financiële kaders, maar bedenk wel dat door de jury wordt gekeken naar de onderbouwing van een idee.

Hoe haalbaar moet het idee zijn?
Eén van de beoordelingscriteria is professionaliteit. Daarmee beoordelen we of er goed nagedacht is over het idee. Uiteindelijk zou het fantastisch zijn als een idee wordt uitgevoerd. Dus een haalbaar idee is zeker een pré!

Waarom denk je dat ik mee wil doen?
Naast eeuwige roem maak je kans op €2.500,-!

Als ik win, moet/mag ik het idee dan ook uitvoeren?
Dat zou natuurlijk hartstikke tof zijn, maar dat is niet verplicht en niet vastgelegd. Het zou heel leuk zijn als er een mogelijke samenwerking uitkomt.

Staat jouw vraag hier niet tussen? Je kunt meer informatie vinden in de briefing of mail ons op info@merwede.nl